Ansiktslyftning av Kils kommuncentrum

 In Nya Projekt

Idag invigdes upprustningsprojektet av Kils kommuncentrum. Stentekniks är totalentreprenör i projektet och Martin Gustafsson deltog i invigningen tillsammans med kommunpolitiker, tjänstemän och representanter ifrån Kilsbostäder. 

MINIMERAR TRAFIKSTÖRNINGAR

Bibliotekstorget ska beläggas med rustika granithällar. Omkringliggande gångstråk och trottoarer får nya fräscha betongplattor. Dessutom byggs farthindret på storgatan om med Terrakomp, vilket är våra patenterade naturstensmoduler som handbyggts i fabrik. Det minimerar tiden som Kils Kommun behöver stänga av trafiken. Den homogena konstruktionen modulerna ger en slitstyrka som varar i många år. 

Ihopknytningen är startskottet för sommarens arbeten med torgen och etapp tre av fem i Kils planerade centrumutveckling. Tanken med ombyggnationen är att “skapa nya ljusa, luftiga torgytor med gott om sittplatser och trivsam växtlighet. En livfull mötesplats, högre mysfaktor och tryggare trafiklösningar är det som Kils kommun vill att centrumutvecklingen ska leda till, säger Georg Forsberg (C), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Läs mer om visionen bakom projektet på Kils kommuns webbplats…

Projektet ska vara klart i november.

Recent Posts
KONTAKTA OSS

Vi är inte inne för tillfället, men ställ gärna frågan här, så återkommer vi så fort som möjligt.

Not readable? Change text. captcha txt
Bli en stenmontörTerrakomp Farthinder i Vellinge
  Vill du veta mer om marksten?
Vill du veta mer om marksten?

Hur du kan lägga marksten? Hur lägger vi? Vad skall man tänka på? Vad händer ute på arbetsplatserna? Det kan du få reda på om du accepterar att vi skickar dig ungefär fyra stycken nyhetsfyllda, genomarbetade och inte minst matnyttiga nyhetsbrev per år.

* Vi låter aldrig någon annan part ta del av dina uppgifter. Att medverka till att spam-världen får fler kontakter att skicka sitt skräp till, det vägrar vi så bestämt vi bara kan göra.
×