Vid Gränbystaden i Uppsala har vi nyligen avslutat ett markstensprojekt

 In Nya Projekt

Avslutat markstensprojekt vid Gränbystaden i Uppsala

Förra veckan avslutade vi projektet att lägga marksten på parkeringsytorna vid Gränbystaden i Uppsala. Arbetslaget om tre man, som jag skrivit om tidigare – då de slog läggningsrekord – säger att allt gått väl. Allt ser väldigt bra ut och exakt 16.268 m² marksten ligger på plats, rapporterar arbetschefen Christoffer Allenby. I Uppsala har Atrium Ljungberg – som äger och ansvarar för fastigheterna runt köpstaden – valt Hexasten från S:t Eriks. Det är en låsbar sten, högst lämpad för ytor med tung trafik, men är också lätt att hantera och lägga med maskin.

Marksten, ett vettigt val

Vi är väldigt glada att Atrium Ljungberg fortsätter att satsa på marksten som underlag på parkeringsytorna runt köpstaden. Vi ser marksten som ett perfekt underlag på parkeringsytor. Marksten har flertalet “plus”-funktioner, låt mig redogöra för några av dem:

• Marksten går att få med eller utan fasad kant. Den fasade kanten ger ett lätt “hummande” buller när man kör på den, vilket i sig är hastighetsdämpande.

• Marksten har ett lågt underhållsbehov, vilket ger en väldigt låg totalkostnad sett till att marksten också har en lång livslängd.

Hjälp, den finns här hos oss

Jag har en kollega som kan berätta mer om marksten, hur vi lägger, var vi lägger och han kan ge er en faktisk kostnadsbild om ni har en yta att räkna på. Han heter Christoffer Höjer, och du når honom här: christoffer@sten-teknik.se, 0554-699 554.

Kortfattat vill jag nämna att det är lika lätt att anlägga en yta med marksten som det är med asfalt, ofta till ett pris likvärdigt med asfaltsytor, ibland dyrare, men också ytor som blir billigare att lägga med marksten. Men väger man in markstenens livslängd i en kalkyl, då får vi helt andra siffror – till markstenens fördel.

Arbetschef på plats i Malmö:
Christoffer Allenby.

 

Bilderna allra längst ned visar de färdiga ytorna som vi lade under förra hösten. Där ser man det färdiga resultatet, av en välplanerad parkering – med marksten som underlag, målade linjer och övrig stensättning som ex. kantsten  på plats. I mina ögon, en väldigt smakfull parkering.

Marksten i Gränbystaden
Fogsanden ligger kvarVi lämnar Uppsala med en helt ny markstensyta. Extra fogsand ligger kvar på ytan för att fylla fogarna med hjälp av naturen.
Marksten i Gränbystaden
Marksten i Gränbystaden
Marksten i Gränbystaden
Marksten i Gränbystaden
Recent Posts
KONTAKTA OSS

Vi är inte inne för tillfället, men ställ gärna frågan här, så återkommer vi så fort som möjligt.

Not readable? Change text. captcha txt
IKEA bygger ny global mötesplatsInvigning av Mall of Scandinavia