Vill prova markstenens förmåga att hantera höga statiska vikter

 In Nya Projekt

Provyta vid Göteborgs RORO-terminal

Idag avslutade vi en veckas arbete vid RORO Terminal i Göteborg. Hamnen omsätter årligen 8 miljoner ton (!!) gods, och är en viktig del av Sveriges import-/exportmarknad.

Förutsättningarna för vårt arbete är att göra testytor om sammanlagt 1400 kvm. De vill prova markstenens förmåga att hantera höga statiska vikter, som kan stansa hål i underlaget. Ett exempel på sådan vikt är stödbenen till trailersläp. Vi har fått i uppdrag att skapa ett par stråk där man ställer upp trailers och dess stödben. Ytan kommer att utvärderas under tid, och vi ser fram mot att se och höra omdöme samt resultat.

Arbetsförfarande

Tillvägagångssättet var att fräsa bort asfalten i stråket. Rätta till men återanvända befintlig underbyggnad och använda Ecoprec® som sättbädd. Sedan lägga S:t Eriks Hexasten, för att till sist låta motasfaltera med 60 cm asfalt.

Är du nyfiken på vad marksten kan göra för din ytbeläggning i hamnmiljö? Ring 0554-100 60 och prata med oss och skapa dig en bättre uppfattning om fördelarna med att lägga marksten.

Beställare: Gothenburg RORO Terminal

Projektets omfattning: 1400 kvm låsbar marksten

Arbetschefer: Christoffer Höjer

RORO terminal

I bakgrunden kan man se stödbenen som kommer att vila på den nylagda ytan.

bilder från roro terminal

Recent Posts
KONTAKTA OSS

Vi är inte inne för tillfället, men ställ gärna frågan här, så återkommer vi så fort som möjligt.

Not readable? Change text. captcha txt
Översiktsvy KapellskärFisktorget