S:t Eriks effektiviserar infrastruktur med prefabricerade moduler i natursten och betong

 In Nya Projekt

S:t Eriks effektiviserar infrastruktur med prefabricerade moduler i natursten och betong

Genom dotterbolaget Stentekniks nya produkt Terrakomp kan nu byggnationer av refuger, farthinder och upphöjda korsningar göras på ett par dagar istället för flera veckor. Prefabricerade moduler i natursten och betong som lyfts på plats är hållbart, tidseffektivt och enkelt och påverkan på trafikflödet med omläggningar minimeras.

Trafiksäkerheten för gång- och cykeltrafikanter är högt prioriterad inom kommuner. Men trafiksäkerhetsinstallationer har hittills tagit tid, krävt omledning av trafik samt lett till problem med tillgänglighet för exempelvis affärer som ligger på den berörda gatan.

I Piteå har fyra farthinder med nya produkten Terrakomp lagts i centrala staden och resultatet blev en succé.

– Man vill ju stänga av vägen så kort tid som möjligt när man göra sådana här installationer, jag köpte mig tid helt enkelt. Vi hade en yrkesverksam och en traktor som satte ner modulen på några timmar och hade vägen avstängd i en och en halv dag istället för nästan två veckor. Dessutom har jag fått en så pass bra produkt där det inte blir några som helst spårbildningar, säger Per-Olov Eriksson, platschef för markanläggningar på Nåiden bygg. 

Långsiktigt tjänar man på investeringen

95 % av alla farthinder i Piteå har fått sättningar och spårbildningar som gör att de måste läggas om efter två år. Men de nya installationerna med Terrakomp har gjort Piteå kommun mycket imponerade.

– Det var mitt personliga ansvar mot kommunen att detta skulle bli bra och nu är de jättenöjda så det känns såklart bra. Dessutom var ju näringsidkarna på gatan väldigt nöjda med att vägen inte var avstängd länge. Långsiktigt tjänar man på den här investeringen, och det är en riktigt bra produkt som jag verkligen kan rekommendera till alla, avslutar Per-Olov Eriksson.

Enbart använda Terrakomp i framtiden

Även Kils kommun har testat Terrakomp och är nöjda med resultatet. Faktiskt så nöjda att de beslutat att enbart använda Terrakomp i framtiden.

Allt tyder på fortsatta bygg- och infrastrukturinvesteringar i Sverige. Detta borgar för att de anläggningsorienterade företagen har fullt upp framöver.

– Vi är naturligtvis jätteglada för att en unik naturstensprodukt som Terrakomp har fått en så bra start. Vi ser fram emot att leverera de beställningar vi har i pipen till kommuner och byggföretag och mot en händelserik höst med flera nöjda kunder, säger Anders Junghage, vd för Stenteknik.

För mer information, vänligen kontakta:

Thomas Andersson, Affärsområdesansvarig Stenteknik. Tfn: 0554-699 555

S:t Eriks nytänkande och position som ledande aktör på Sverigemarknaden har medfört att de kunnat utveckla och ta fram unika, prisvärda och långsiktiga lösningar som också är bra miljöalternativ.

Recent Posts
KONTAKTA OSS

Vi är inte inne för tillfället, men ställ gärna frågan här, så återkommer vi så fort som möjligt.

Not readable? Change text. captcha txt
Ännu ett rekord slaget - Gränbystaden 2015Future Transport