Varför bygga farthinder av Terrakompmoduler?

 In Terrakomp
– Vi sparar tid genom att bygga farthinder av Terrakompmoduler. Det går åtminstone dubbelt så fort, säger Hanna Nyström platschef på NRC Group i Karlstad. 

Hanna Nyström drivs av att få ta sig an nya projekt och bygga konkreta saker som går att ta på.

Byggt farthinder för att sänka hastigheten

Nyligen ansvarade Hanna för att anlägga ett farthinder i ett bostadsområde i Skåre, på uppdrag av Karlstad kommun. Farthindret var en del av ett större projekt, där NRC Group har anlagt vägar, gjort vatten och avlopp och nya anslutningar till den befintliga infrastrukturen. I det uppdraget ingick att bygga en passage över en vältraffikerad gata, där kommunen ville sänka hastigheten på trafiken en aning.

Trafiken är utmaningen

– Den stora utmaningen är just trafiken. Det är väldigt stor skillnad på att anlägga ett farthinder på ett nytt område där bara bygger i fred, jämfört med om man arbetar i en befintlig miljö där det finns trafik omkring oss. Vi får sällan stänga av vägar helt. Därför lägger vi oftast upp arbetet så att vi har trafiken på den ena sidan av gatan medan vi bygger på den andra, och sedan byta sida, berättar Hanna.

Det går dubbelt så fort

Det här är Hannas femte farthinder totalt, och det tredje som anlagts med hjälp av Terrakompmoduler.

Hon märker tydligt att det går snabbare.

– Det går åtminstone dubbelt så fort att bygga av Terrakomp, eftersom det kommer en färdigbyggd modul som vi preparerar för och lyfter ner i marken. Enligt det traditionella sättet att bygga farthinder har många fler arbetsmoment som tillsammans tar längre tid och skapar mer störningar i trafiken och för dom som bor runt omkring oss.

– Sedan så blir det väldigt snyggt också. Och det sparar våra killar därute ifrån tungt stenarbete.

Kan föreslå Terrakomp

Som entreprenör är NRC Group oftast styrd av vad beställaren föreskriver för produkt, och i det här fallet föreskrevs Terrakomp av Karlstads kommun.

– Sedan har vi som entreprenör utrymme att komma med andra förslag, och då tycker jag absolut att Terrakomp kan vara något att föreslå om det inte är gjort från början.

– Jag skulle absolut rekommendera andra att välja Terrakomp, för det är en väldigt bra lösning, avslutar Hanna.

Prefabricerade naturstensmoduler

Terrakomp är prefabricerade naturstensmoduler, där armering och natursten av granit gjuts samman i ett homogent stycke med betong. De måttbeställs för varje specifikt projekt och lyfts enkelt på plats av personal utan särskild stenläggningskompetens. Modulerna är immuna mot spårbildning och kräver inget underhåll.

KONTAKTA OSS

Vi är inte inne för tillfället, men ställ gärna frågan här, så återkommer vi så fort som möjligt.

Not readable? Change text. captcha txt
Terrakomp Farthinder i VellingeGångfartsområde i Norrtälje som ska tåla tung trafik, byggt av granithällar