Rekordsnabb stenläggning sedd från ovan

 In Nya Projekt, Offentlig Miljö

Lagom till när Kilsborna började sträcka sig efter snooze-knappen den 14 juni gjorde markarbetarna i Stenteknik klart bädden av stenflis över torgytan i centrum. Sedan hände allt väldigt snabbt. Eller ja, efter en kort paus för kaffe, vill säga.

Kort luftfärd

Lyftöglor skruvades fast i fyra gängade lyftankare, sedan upp i luften med den flera ton tunga Terrakomp-modulen. En kort luftfärd senare läggs den ner på bädden med hjälp av markarbetare som finjusterar in modulen när den tar mark.

Repetera.

Avsnittet som belades med Terrakomp, var ett femtiotal meter långt och tog ungefär en förmiddag att göra inklusive bädden. Snacka om rekordsnabb stenläggning. Sedan återstod visserligen en del anpassningar som att borra hål för två brunnar och att lägga gatsten för hand på vardera sida om Terrakomp-modulerna, men så är det ju för det mesta.

Fort utan slarv

Svårare än så är det inte att lägga terrakompmoduler över en markyta. Det går fort utan att du behöver slarva, och du slipper leda om trafiken längre än nödvändigt.

I just det här fallet är det en upphöjd yta med en ramp i vardera ände för att sänka hastigheten på trafiken så att det är säkert för fotgängare och cyklister.

>> Läs mer om hur vi ansiktslyfter Kils kommuncentrum här…

>> Läs mer om Terrakomp, och hur du kan använda det för att snabbt bygga farthinder, refuger och upphöjda ytor här…

Prata om Terrakomp med

Recent Posts
KONTAKTA OSS

Vi är inte inne för tillfället, men ställ gärna frågan här, så återkommer vi så fort som möjligt.

Not readable? Change text. captcha txt
Översiktsbild från när Stenteknik maskinlägger marksten på bangården i Umeå